ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣ - ΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τους εκπαιδευτικούς, στην πορεία των αγώνων μπήκαν και οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πολλά σχολεία του νησιού μας βρίσκονται σε ρυθμούς αγώνα που οδηγεί σε καταλήψεις σχολείων.

Έντρομοι οι εντολοδόχοι της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, όπως και στον αγώνα των εκπαιδευτικών, άρχισαν να δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο εκφοβίζοντας και εκβιάζοντας γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Θέλουν ντε και καλά να επιβάλλουν το σχολείο που έχουν ετοιμάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κόμματα που τους στηρίζουν, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Γιατί στους αντιλαϊκούς νόμους του ΠΑΣΟΚ οικοδομεί το μέλλον της Παιδείας η ΝΔ.

Οι μαθητές όμως δεν σκύβουν το κεφάλι, ψάχνουν να βρουν τις αιτίες και τους υπεύθυνους. Αυτό είναι που τους τρομάζει.

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) με υποψήφιο Νομάρχη το Βαγγέλη Παλαιολόγο και η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) με υποψήφιο Δήμαρχο Μυτιλήνης το Στρατή Κόρακα, με περίσκεψη και ανησυχία παρακολουθούν την αγωνία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα αυτό, που είναι μονόδρομος.

Ο αγώνας αυτός αφορά όλους τους εργαζόμενους. Όταν οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά μας αντιδρούν για τα φροντιστήρια, την κατάρτιση, την κατηγοριοποίηση των σχολείων, τη μόρφωση – εμπόρευμα, τους χορηγούς, το φακέλωμα, τον αυταρχισμό, δε μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα.

Θα πρέπει να συμπορευτούμε και να ανατρέψουμε τα σχέδια για το εφιαλτικό μέλλον που ετοιμάζουν για τη νεολαία. Θα πρέπει από κοινού να διεκδικήσουμε:

  • Το 12χρονο δημόσιο και δωρεάν βασικό σχολείο που να διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες.
  • Δωρεάν και δημόσιες επαγγελματικές σχολές «μεταλυκειακές» που να εξασφαλίζουν πλήρη επαγγελματική εκπαίδευση.
  • Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν που θα εξασφαλίσει τόσο την επιστημονική ειδίκευση όσο και την έρευνα με αποκλειστικό σκοπό την γενική πρόοδο και την ευημερία.
  • Αύξηση των κρατικών δαπανών στο 15% του προϋπολογισμού για να σταματήσει η αιμορραγία του λαϊκού εισοδήματος.
  • Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και επιμόρφωση του συνόλου σε ενιαίες παιδαγωγικές σχολές.
  • Μαζικό διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών από επετηρίδα.

Μυτιλήνη 12/10/06

Δεν υπάρχουν σχόλια: